MijnBlaasSpoeling.nl

Blogs en informatie

De blaas en de rol van de GAG-laag

De blaas

De blaas bevindt zich onder in de buik en is de plek waar urine wordt opgeslagen. Urine wordt geproduceerd in de nieren en stroomt vervolgens via de urineleiders naar de blaas. De urine blijft in de blaas totdat deze via de plasbuis wordt uitgeplast. Een interessant weetje is dat bij volwassenen de blaas gemiddeld 400 ml urine kan bevatten.

Tussen de urineleiders en de plasbuis bevindt zich een gevoelig gebied. Als de blaas zich vult met urine, zal dit gebied uitrekken. Vervolgens gaat er een prikkel naar de hersenen en dit veroorzaakt de aandrang om te plassen. Een gezond persoon die voldoende drinkt, plast ongeveer 6 tot 8 keer per dag.

Urine

Urine is meestal licht tot goudgeel van kleur vanwege de kleurstof urochroom. Wanneer je weinig hebt gedronken of veel hebt gezweet, kan je urine donkerder van kleur zijn dan normaal vanwege een lager vochtpercentage in je urine. Je ochtendurine is ook altijd geconcentreerder vanwege het feit dat je ‘s nachts nauwelijks vocht binnenkrijgt, maar wel vocht verliest door transpiratie.

Urine bestaat uit water, zouten en opgeloste afvalstoffen die door de nieren worden uitgescheiden. Het lichaam heeft deze afvalstoffen niet nodig en ze kunnen zelfs schadelijk zijn voor de organen als ze zich in het lichaam ophopen. Het is dus belangrijk dat deze afvalstoffen regelmatig worden afgevoerd.

Het belang van een gezonde GAG-laag

Om de blaas tegen afvalstoffen te beschermen, is deze bedekt met een ondoordringbare beschermlaag, de zogenaamde GAG-laag. Deze laag beschermt tegen irriterende stoffen zoals bacteriën, micro-organismen, kristallen en eiwitten. Een gezonde GAG-laag voorkomt ook dat bacteriën zich aan de blaaswand kunnen hechten en zo een blaasontsteking kunnen veroorzaken.

De GAG-laag bevat een aantal stoffen, waaronder hyaluronzuur en chondroïtine. Als het gehalte van deze stoffen afneemt, gaat de bescherming verloren. Dit kan leiden tot diverse vormen van blaasontsteking (cystitis) met vervelende klachten zoals chronische pijn, pijn bij het vrijen en plassen en continu aandrang om te plassen.

Het is dus van belang om de bescherming van de GAG-laag te behouden voor een goede blaasgezondheid!

Bestel ialuril

Blaasspoeling

Wanneer we jouw bestelling hebben ontvangen gaan we direct aan de slag. Je hebt ialuril binnen een week in huis, maar vaak al de volgende dag. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang is een verpakking ialuril houdbaar?

Een verpakking ialuril is na productie 3 jaar houdbaar. Op de zijkant van de verpakking staat een zandlopertje met daarachter een jaar en maand. Je kunt deze ialuril verpakking gebruiken tot de laatste dag van deze maand.

Wanneer kun je effect merken?

Je merkt het effect na verloop van tijd. Hoe snel hangt af van jouw lichaam, de doseerhoogte en het aantal keren dat je per maand / week spoelt.

Welke voorbereidingen moet je treffen voor een behandeling met ialuril?

Plas zo veel mogelijk uit. Ga op je rug liggen en ontspan. Het gebied van inbrengen moet eerst gedesinfecteerd worden.

Welke benodigdheden heb je nodig voor een behandeling met ialuril

Geen bijzondere benodigdheden ; een verpakking ialuril en de ialuadapter of een katheter

Zijn er bijwerkingen na een behandeling met ialuril?

Er zijn bijna geen geen bijwerkingen gemeld op ialuril . Soms hebben patienten bij de eerste toedieningen een licht branderig gevoel in de blaas. Dat is van voorbijgaande aard. [Zie Bijsluiter]

Wanneer mag je een behandeling met ialuril niet krijgen?

Wanneer je allergisch bent voor een van de stoffen die in ialuril zitten.

 

Hoe lang moet de vloeistof ialuril in mijn blaas blijven na toediening?

Het liefst een half uur. Langer mag ook.

Wie doet de behandeling met ialuril?

Je kunt zelf, b.v. met hulp van je eventuele partner ialuril toepassen. Wanneer je dit lastig vindt kan ook een verpleegkundige op de urologie afdeling in het ziekenhuis, de huisarts of een verpleegkundige in de thuiszorg helpen.

Kun je een behandeling met ialuril uiteindelijk ook zelf doen?

Na een goede instructie door een urologie verpleegkundige behandelen veel mensen zichzelf met ialuril, soms geholpen door hun eventuele partner.

Meer informatie over Goodlife

Stel je vragen aan het team van Goodlife.

  • Mail op Info@Goodlifepharma.com
  • Bel ons op 085-0646016

Partners

Bestel Direct

ialuril blaasspoeling is te bestellen bij Goodlife.

Skip to content