MijnBlaasSpoeling.nl

Blogs en informatie

Het verhaal van Laura

TERUGKERENDE BLAASONTSTEKINGEN 

Laura heeft 3 jaar constant last gehad van blaasontstekingen die steeds maar terugkeerden. Na een zeer regelmatig huisartsenbezoek kreeg ze het advies om preventief antibiotica te gebruiken, maar dit wilde ze liever niet. Laura is zelf gezondheidsadviseur en ging op zoek naar een andere oplossing. Sinds een jaar gebruikt ze regelmatig blaasspoelingen en heeft ze geen blaasontstekingen meer.

Terugkerende blaasontsteking

Laura kreeg een blaasontsteking. In het begin kon de huisarts de blaasontsteking niet in een urineonderzoek vinden. Ze heeft daarom lang rondgelopen met haar klachten. Ze bleef de huisarts bezoeken met haar klachten en uiteindelijk bleek er toch sprake van een blaasontsteking te zijn en is ze hiervoor behandeld met antibiotica. Helaas bleven de blaasontstekingen terugkomen, vooral na het vrijen kreeg Laura er last van. Haar blaaswand was inmiddels erg aangedaan door de eerste ontsteking die lang niet behandeld was. Ze had erg veel last van de klachten, zoals buikpijn, pijn bij het plassen, pijn bij het vrijen en snelle aandrang om te plassen. Veel drinken, cranberry en vitamine C zijn veelvoorkomende adviezen bij blaasontstekingen. Maar wat als de blaasontstekingen (blijven) terugkomen?

Diagnose blaasontsteking liet lang op zich wachten

Laura bleef vier maanden rondlopen met een blaasontsteking, omdat het urineonderzoek door middel van een nitriettest bij de huisartsenpraktijk negatieve uitslagen gaf. Na vier maanden werd haar urine op kweek gezet in een laboratorium en wat bleek? Er was wel degelijk sprake van een blaasontsteking. De bacterie die de blaasontsteking veroorzaakte was niet vindbaar middels de nitriettest. Laura had inmiddels vier maanden met deze blaasontsteking rondgelopen en was zelfs naar een bekkenfysio geweest om de klachten te verhelpen. Daar konden ze overigens niet veel voor haar betekenen, want daar lag het probleem in haar geval niet. Uiteindelijk is ze zichzelf gaan verdiepen in behandelmogelijkheden die een blaasontsteking helpen te voorkomen.

Door de molen

Na de eindeloze antibioticakuren, cranberrysappen en onderzoeken die weinig opleverden was er nog geen duurzame oplossing gevonden voor haar terugkerende blaasontstekingen. Laura haar gezondheid ging achteruit, haar seksleven werd on-hold gezet en de angst voor de pijn groeide. Totdat ze zelf het initiatief nam om naar een gespecialiseerd blaascentrum te gaan. “Ik wil echt van mijn blaasontstekingen af en geen antibiotica meer!”, was haar insteek. Maar wat dan wel?

“De blaasspoelingen brachten mijn blaas en leven weer in balans.”

Blaasspoelingen

In het gespecialiseerd blaascentrum kreeg ze haar eerste niet antibiotische blaasspoeling. Een blaasspoeling is een manier om de blaas te herstellen en te versterken. Echter, het is soms niet makkelijk om het zelf te doen. Laura: “Toen ik het daarna zelf thuis ging doen, lukte me het niet en ben ik daarom gestopt. Ze zocht haar toevlucht in oplossingen die in het buitenland werden toegepast. Eén oplossing werkte goed maar dat was tijdelijk en ook was het kostbaar. Toen dacht ze terug aan de blaasspoeling en wilde dit graag weer gaan oppakken. Sinds januari gebruikt Laura weer regelmatig blaasspoelingen met hulp van de wijkverpleging. Sindsdien is ze klachtenvrij, kan ze weer intiem zijn met haar partner en heeft ze haar gezondheid weer terug.

Advies aan anderen

Met Laura haar persoonlijke verhaal hoopt ze anderen te inspireren om niet te wanhopen. Laura: “Heb je ook last van terugkerende blaasontstekingen? Dan zijn er meer oplossingen dan alleen antibiotica. Blijf zoeken naar de oorzaak van het probleem en blijf er niet te lang mee rondlopen. Betrek daarnaast je partner in het proces, omdat het ook voor hem of haar geen makkelijke periode is. Voor mij is de blaasspoeling uiteindelijk de oplossing geweest, maar het was een lange weg om die te vinden. Vertrouw daarom ook op je eigen gevoel en ga op onderzoek uit. Het is het waard om uiteindelijk volledig klachtenvrij te zijn en weer lekker in je vel te zitten.”

Laura heeft belangeloos aan dit interview meegewerkt met de intentie om andere vrouwen te helpen met haar verhaal.

Bestel ialuril

Blaasspoeling

Wanneer we jouw bestelling hebben ontvangen gaan we direct aan de slag. Je hebt ialuril binnen een week in huis, maar vaak al de volgende dag. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang is een verpakking ialuril houdbaar?

Een verpakking ialuril is na productie 3 jaar houdbaar. Op de zijkant van de verpakking staat een zandlopertje met daarachter een jaar en maand. Je kunt deze ialuril verpakking gebruiken tot de laatste dag van deze maand.

Wanneer kun je effect merken?

Je merkt het effect na verloop van tijd. Hoe snel hangt af van jouw lichaam, de doseerhoogte en het aantal keren dat je per maand / week spoelt.

Welke voorbereidingen moet je treffen voor een behandeling met ialuril?

Plas zo veel mogelijk uit. Ga op je rug liggen en ontspan. Het gebied van inbrengen moet eerst gedesinfecteerd worden.

Welke benodigdheden heb je nodig voor een behandeling met ialuril

Geen bijzondere benodigdheden ; een verpakking ialuril en de ialuadapter of een katheter

Zijn er bijwerkingen na een behandeling met ialuril?

Er zijn bijna geen geen bijwerkingen gemeld op ialuril . Soms hebben patienten bij de eerste toedieningen een licht branderig gevoel in de blaas. Dat is van voorbijgaande aard. [Zie Bijsluiter]

Wanneer mag je een behandeling met ialuril niet krijgen?

Wanneer je allergisch bent voor een van de stoffen die in ialuril zitten.

 

Hoe lang moet de vloeistof ialuril in mijn blaas blijven na toediening?

Het liefst een half uur. Langer mag ook.

Wie doet de behandeling met ialuril?

Je kunt zelf, b.v. met hulp van je eventuele partner ialuril toepassen. Wanneer je dit lastig vindt kan ook een verpleegkundige op de urologie afdeling in het ziekenhuis, de huisarts of een verpleegkundige in de thuiszorg helpen.

Kun je een behandeling met ialuril uiteindelijk ook zelf doen?

Na een goede instructie door een urologie verpleegkundige behandelen veel mensen zichzelf met ialuril, soms geholpen door hun eventuele partner.

Meer informatie over Goodlife

Stel je vragen aan het team van Goodlife.

  • Mail op Info@Goodlifepharma.com
  • Bel ons op 085-0646016

Partners

Bestel Direct

ialuril blaasspoeling is te bestellen bij Goodlife.

Skip to content