MijnBlaasSpoeling.nl

Blogs en informatie

Het Getsbi-onderzoek naar de effectiviteit van blaasspoelingen voor IC/BPS: Doe jij mee?

Als je last hebt van Interstitiële Cystitis ofwel het blaaspijnsyndroom (IC/BPS), dan weet je hoeveel impact dit kan hebben op je dagelijks leven. Je kunt mogelijk last hebben van pijn en een branderig gevoel bij het plassen, mogelijk vaak moeten plassen en wellicht een drukkend gevoel in de blaas. Ook kan het zijn dat je ‘s nachts vaak moet opstaan om te plassen, wat ten koste kan gaan van je nachtrust.

Om de effectiviteit van blaasspoelingen wetenschappelijk aan te tonen, is het Getsbi onderzoek gestart. Het doel van dit onderzoek is om te kijken of blaasspoelingen een effectieve behandeling zijn voor IC/BPS en welke oplossingen het meest effectief zijn. Het onderzoeksteam heeft inmiddels gemeld dat er al 28 patiënten zijn ingestroomd in het onderzoek en dat ook de laatste kliniek, Slingeland in Doetinchem, nu met het onderzoek van start is gegaan.

Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is het vinden van de juiste deelnemers. Voor het Getsbi onderzoek zijn we nog steeds op zoek naar deelnemers met Hunnerse laesies. Dit zijn kleine ontstoken plekjes in de blaaswand die kunnen voorkomen bij patiënten met IC/BPS. Als je deze laesies hebt en graag wilt meedoen aan het onderzoek, kun je je aanmelden per e-mail: Charlotte.JvanGinkel@radboudumc.nl.

Het mooie van het Getsbi onderzoek is dat de blaasspoelingen tijdens het onderzoek worden vergoed. Dit betekent dat je als deelnemer geen kosten hebt voor de blaasspoelingen. Daarnaast draag je als deelnemer bij aan de wetenschappelijke kennis over IC/BPS en help je mee om de behandeling van deze aandoening te verbeteren.

Bij Mijnblaasspoeling.nl zijn we erg blij dat er onderzoek wordt gedaan naar blaasspoelingen en hopen dat het Getsbi onderzoek zal bijdragen aan een betere behandeling en zorg voor patiënten met IC/BPS.

Als je meer wilt weten over blaasspoelingen en andere behandelingen voor IC/BPS, kun je altijd terecht op onze website. We bieden informatie en advies over de beste behandelingen en zorg voor patiënten met deze aandoening.

Bestel ialuril

Blaasspoeling

Wanneer we jouw bestelling hebben ontvangen gaan we direct aan de slag. Je hebt ialuril binnen een week in huis, maar vaak al de volgende dag. 

Veelgestelde vragen

Een verpakking ialuril is na productie 3 jaar houdbaar. Op de zijkant van de verpakking staat een zandlopertje met daarachter een jaar en maand. Je kunt deze ialuril verpakking gebruiken tot de laatste dag van deze maand.

Je merkt het effect na verloop van tijd. Hoe snel hangt af van jouw lichaam, de doseerhoogte en het aantal keren dat je per maand / week spoelt.

Plas zo veel mogelijk uit. Ga op je rug liggen en ontspan. Het gebied van inbrengen moet eerst gedesinfecteerd worden.

Geen bijzondere benodigdheden ; een verpakking ialuril en de ialuadapter of een katheter

Er zijn bijna geen geen bijwerkingen gemeld op ialuril . Soms hebben patienten bij de eerste toedieningen een licht branderig gevoel in de blaas. Dat is van voorbijgaande aard. [Zie Bijsluiter]

Wanneer je allergisch bent voor een van de stoffen die in ialuril zitten.

 

Het liefst een half uur. Langer mag ook.

Je kunt zelf, b.v. met hulp van je eventuele partner ialuril toepassen. Wanneer je dit lastig vindt kan ook een verpleegkundige op de urologie afdeling in het ziekenhuis, de huisarts of een verpleegkundige in de thuiszorg helpen.

Na een goede instructie door een urologie verpleegkundige behandelen veel mensen zichzelf met ialuril, soms geholpen door hun eventuele partner.

Meer informatie over Goodlife

Stel je vragen aan het team van Goodlife.

  • Mail op Info@Goodlifepharma.com
  • Bel ons op 085-0646016

Partners

Bestel Direct

ialuril blaasspoeling is te bestellen bij Goodlife.

Skip to content