MijnBlaasSpoeling.nl

Blogs en informatie

Zeldzame Engel Award voor dr. Erik Arendsen

Dr. Erik Arendsen, uroloog en pionier op het gebied van Interstitiële Cystitis ofwel het blaaspijnsyndroom (IC/BPS), heeft de Zeldzame Engel Award gewonnen in de categorie ‘medicus/wetenschapper’. Hij is al ruim 40 jaar bezig met het op de kaart zetten van deze complexe chronische blaasaandoening en wordt beschouwd als een autoriteit op het gebied van IC/BPS, zowel nationaal als internationaal.

Een groot deel van zijn carrière heeft dr. Arendsen gewijd aan het delen van zijn specialistische kennis en klinische ervaring met andere behandelaars. Hij erkende al vroeg dat urologisch verpleegkundigen een belangrijke rol kunnen spelen bij de klinische behandeling van IC/BPS. Ook is hij altijd blijven openstaan voor veelbelovende nieuwe ontwikkelingen en behandelingen.

Maar het belangrijkste is dat dr. Arendsen altijd veel begrip heeft getoond voor de patiënten. IC/BPS is een moeilijk te behandelen aandoening en het is steeds een puzzeltocht om samen met een individuele patiënt op zoek te gaan naar de meest optimale behandeling. Dr. Arendsen is al decennia lang een empathische rots in de branding voor patiënten met IC/BPS, zelfs toen deze aandoening een tijdlang werd beschouwd als vrouwenkwaal of een psychologisch probleem.

In 2016 heeft dr. Arendsen succesvol een blaascentrum opgezet binnen Andros Clinics waarin wordt gestreefd naar een optimale behandeling van IC/BPS. Er wordt gewerkt in een multidisciplinair team met een multimodale benadering en een individueel traject voor elke patiënt. Dit is een belangrijke stap voorwaarts in de behandeling van deze zeldzame aandoening.

Dr. Arendsen is ook een steunpilaar geweest voor de ICP patiëntenvereniging sinds de oprichting 25 jaar geleden. Hij heeft altijd een warm hart gehad voor de vereniging en is eerst als lid van de Medische Advies Raad en in de laatste jaren ook als bestuurslid van de vereniging actief geweest. Namens alle leden feliciteert de ICP dr. Arendsen van harte met deze bijzondere prijs en de welverdiende erkenning voor zijn jarenlange inzet voor mensen met IC/BPS.

Bij Mijnblaasspoeling.nl staan we altijd klaar om patiënten met IC/BPS te ondersteunen en te informeren over de beste behandelingen en zorg. We feliciteren dr. Arendsen dan ook van harte met deze bijzondere prijs en de welverdiende erkenning voor zijn jarenlange inzet voor mensen met IC/BPS. We hopen dat zijn werk een stimulans zal zijn voor verdere vooruitgang in de behandeling en zorg voor deze zeldzame aandoening.

Lees meer: https://icpatienten.nl/2023/03/zeldzame-engel-award-voor-dr-arendsen/

Bestel ialuril

Blaasspoeling

Wanneer we jouw bestelling hebben ontvangen gaan we direct aan de slag. Je hebt ialuril binnen een week in huis, maar vaak al de volgende dag. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang is een verpakking ialuril houdbaar?

Een verpakking ialuril is na productie 3 jaar houdbaar. Op de zijkant van de verpakking staat een zandlopertje met daarachter een jaar en maand. Je kunt deze ialuril verpakking gebruiken tot de laatste dag van deze maand.

Wanneer kun je effect merken?

Je merkt het effect na verloop van tijd. Hoe snel hangt af van jouw lichaam, de doseerhoogte en het aantal keren dat je per maand / week spoelt.

Welke voorbereidingen moet je treffen voor een behandeling met ialuril?

Plas zo veel mogelijk uit. Ga op je rug liggen en ontspan. Het gebied van inbrengen moet eerst gedesinfecteerd worden.

Welke benodigdheden heb je nodig voor een behandeling met ialuril

Geen bijzondere benodigdheden ; een verpakking ialuril en de ialuadapter of een katheter

Zijn er bijwerkingen na een behandeling met ialuril?

Er zijn bijna geen geen bijwerkingen gemeld op ialuril . Soms hebben patienten bij de eerste toedieningen een licht branderig gevoel in de blaas. Dat is van voorbijgaande aard. [Zie Bijsluiter]

Wanneer mag je een behandeling met ialuril niet krijgen?

Wanneer je allergisch bent voor een van de stoffen die in ialuril zitten.

 

Hoe lang moet de vloeistof ialuril in mijn blaas blijven na toediening?

Het liefst een half uur. Langer mag ook.

Wie doet de behandeling met ialuril?

Je kunt zelf, b.v. met hulp van je eventuele partner ialuril toepassen. Wanneer je dit lastig vindt kan ook een verpleegkundige op de urologie afdeling in het ziekenhuis, de huisarts of een verpleegkundige in de thuiszorg helpen.

Kun je een behandeling met ialuril uiteindelijk ook zelf doen?

Na een goede instructie door een urologie verpleegkundige behandelen veel mensen zichzelf met ialuril, soms geholpen door hun eventuele partner.

Meer informatie over Goodlife

Stel je vragen aan het team van Goodlife.

  • Mail op Info@Goodlifepharma.com
  • Bel ons op 085-0646016

Partners

Bestel Direct

ialuril blaasspoeling is te bestellen bij Goodlife.

Skip to content