MijnBlaasSpoeling.nl

Blogs en informatie

Antibioticaresistentie bij terugkerende blaasontstekingen

Antibioticaresistentie bij terugkerende blaasontstekingen is een groeiend probleem waar steeds meer mensen mee te maken krijgen. Het is een aandoening waarbij de bacteriën die de blaasontsteking veroorzaken, resistent worden tegen de gebruikelijke antibiotica die worden voorgeschreven om deze infectie te behandelen. In deze blog zullen we bespreken hoe antibioticaresistentie ontstaat, wat de risico’s zijn, hoe het kan worden voorkomen en welke rol niet-antibiotische blaasspoelingen op basis van gag-moleculen hierin kunnen spelen.

Hoe ontstaat antibioticaresistentie bij terugkerende blaasontstekingen?

Antibioticaresistentie ontstaat wanneer bacteriën zich aanpassen aan de antibiotica die worden gebruikt om ze te bestrijden. Dit kan gebeuren als antibiotica te vaak of verkeerd worden gebruikt, waardoor bacteriën de kans krijgen om te evolueren en resistent te worden tegen deze medicijnen. Het kan ook voorkomen bij mensen die herhaaldelijk blaasontstekingen hebben en hierdoor herhaaldelijk antibiotica voorgeschreven krijgen. Deze antibiotica kunnen de bacteriën in de blaas doden, maar kunnen ook de goede bacteriën in de darmen en vagina doden, waardoor de balans van bacteriën in het lichaam verstoord raakt en de resistentie kan ontstaan.

Wat zijn de risico’s van antibiotica resistentie?

De risico’s van antibioticaresistentie zijn groot. Als er geen antibiotica meer werken tegen blaasontstekingen, kunnen deze infecties ernstiger worden en zich verspreiden naar andere delen van het lichaam. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

Hoe kan antibioticaresistentie worden voorkomen?

Er zijn verschillende manieren waarop antibioticaresistentie bij terugkerende blaasontstekingen kan worden voorkomen. Ten eerste kan het verminderen van het gebruik van antibiotica bijdragen aan het verminderen van resistentie. Dit kan worden gedaan door te kijken hoe de blaasontsteking kan worden voorkomen. Bijvoorbeeld door voldoende water te drinken en de blaas goed leeg te plassen.

Wanneer er toch sprake is van een terugkerende blaasontsteking kan ook worden gekozen voor niet-antibiotische behandelingen, zoals een niet-antibiotische blaasspoeling op basis van gag-moleculen.

Rol van niet-antibiotische blaasspoelingen op basis van gag-moleculen

Bij terugkerende blaasontstekingen worden spoelingen met lichaamseigen stoffen gebruikt, zoals hyaluronzuur en chondroitinesulfaat. Deze stoffen bevatten GAG-moleculen welke de blaaswand weerbaarder maken tegen bacteriën. Door de blaas te spoelen met deze GAG-moleculen, wordt het slijmvlies gerepareerd en krijgen bacteriën minder kans om zich te hechten en een ontsteking te veroorzaken. Een niet-antibiotische blaasspoeling, zoals ialuril blaasspoeling op basis van gag-moleculen kan dus een effectieve behandeling zijn voor mensen met terugkerende blaasontstekingen en kan antibioticaresistentie voorkomen.

Al met al is antibioticaresistentie bij terugkerende blaasontstekingen een groeiend probleem dat serieus moet worden genomen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit probleem aan te pakken en te voorkomen, zoals het verminderen van antibioticagebruik, het voorkomen van blaasontstekingen en het gebruik van niet-antibiotische behandelingen zoals blaasspoelingen op basis van gag-moleculen.

Bestel ialuril

Blaasspoeling

Wanneer we jouw bestelling hebben ontvangen gaan we direct aan de slag. Je hebt ialuril binnen een week in huis, maar vaak al de volgende dag. 

Veelgestelde vragen

Een verpakking ialuril is na productie 3 jaar houdbaar. Op de zijkant van de verpakking staat een zandlopertje met daarachter een jaar en maand. Je kunt deze ialuril verpakking gebruiken tot de laatste dag van deze maand.

Je merkt het effect na verloop van tijd. Hoe snel hangt af van jouw lichaam, de doseerhoogte en het aantal keren dat je per maand / week spoelt.

Plas zo veel mogelijk uit. Ga op je rug liggen en ontspan. Het gebied van inbrengen moet eerst gedesinfecteerd worden.

Geen bijzondere benodigdheden ; een verpakking ialuril en de ialuadapter of een katheter

Er zijn bijna geen geen bijwerkingen gemeld op ialuril . Soms hebben patienten bij de eerste toedieningen een licht branderig gevoel in de blaas. Dat is van voorbijgaande aard. [Zie Bijsluiter]

Wanneer je allergisch bent voor een van de stoffen die in ialuril zitten.

 

Het liefst een half uur. Langer mag ook.

Je kunt zelf, b.v. met hulp van je eventuele partner ialuril toepassen. Wanneer je dit lastig vindt kan ook een verpleegkundige op de urologie afdeling in het ziekenhuis, de huisarts of een verpleegkundige in de thuiszorg helpen.

Na een goede instructie door een urologie verpleegkundige behandelen veel mensen zichzelf met ialuril, soms geholpen door hun eventuele partner.

Meer informatie over Goodlife

Stel je vragen aan het team van Goodlife.

  • Mail op Info@Goodlifepharma.com
  • Bel ons op 085-0646016

Partners

Bestel Direct

ialuril blaasspoeling is te bestellen bij Goodlife.

Skip to content