MijnBlaasSpoeling.nl

Blogs en informatie

De blaas en de rol van de GAG-laag

De blaas

De blaas bevindt zich onder in de buik. Er wordt urine in opgeslagen. Urine wordt gemaakt in de nieren en stroomt via de urineleiders naar de blaas. Het blijft in de blaas totdat deze via de plasbuis wordt uitgeplast. Interessant weetje: bij volwassenen kan de blaas gemiddeld 400 ml urine bevatten.

Tussen de urineleiders en de plasbuis bevindt zich een gebied dat gevoelig is. Als de blaas zich met urine vult, gaat dit gebied uitrekken. Er gaat dan een prikkel naar de hersenen en dit zorgt voor aandrang om te plassen. Een gezond persoon die voldoende drinkt, plast ongeveer 6 tot 8 keer per dag.

Urine

Urine is meestal licht- tot goudgeel van kleur. Dit komt door de kleurstof urochroom. Heb je weinig gedronken of veel getranspireerd? Dan is het vochtpercentage in je urine laag en kan je urine donkerder van kleur zijn dan normaal. Je ochtendurine is ook altijd geconcentreerder. Dit komt omdat je ‘s nachts nauwelijks vocht tot je neemt, maar wel zweet.

Urine bestaat uit water, zouten en opgeloste afvalstoffen die door de nieren worden uitgescheiden. Het lichaam heeft deze afvalstoffen niet nodig en ze kunnen zelfs schadelijk zijn voor je organen als ze zich in het lichaam ophopen. Daarom is het belangrijk dat deze afvalstoffen regelmatig afgevoerd worden.

Het belang van een gezonde GAG-laag

Om de blaas tegen afvalstoffen te beschermen is deze bedekt met een ondoordringbare beschermlaag. De zogenaamde GAG-laag. Deze laag vormt een afweer tegen irriterende stoffen zoals bacteriën, micro-organismen, kristallen en eiwitten. Wanneer de GAG-laag gezond is, wordt ook voorkomen dat bacteriën zich aan de blaaswand kunnen hechten en zo een blaasontsteking kunnen veroorzaken.

De GAG-laag bevat een aantal stoffen, waaronder hyaluronzuur en chondroïtine. Als het gehalte van deze twee stoffen vermindert, gaat de bescherming verloren.
Dan kunnen diverse vormen van blaasontsteking (cystitis) ontstaan met vervelende klachten als chronische pijn, pijn bij het vrijen en plassen en continue aandrang om te plassen.

De bescherming van de GAG-laag is dus heel belangrijk voor een goede blaasgezondheid! 

Bestel ialuril

Blaasspoeling

Wanneer we jouw bestelling hebben ontvangen gaan we direct aan de slag. Je hebt ialuril binnen een week in huis, maar vaak al de volgende dag. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang is een verpakking ialuril houdbaar?

Een verpakking ialuril is na productie 3 jaar houdbaar. Op de zijkant van de verpakking staat een zandlopertje met daarachter een jaar en maand. Je kunt deze ialuril verpakking gebruiken tot de laatste dag van deze maand.

Wanneer kun je effect merken?

Je merkt het effect na verloop van tijd. Hoe snel hangt af van jouw lichaam, de doseerhoogte en het aantal keren dat je per maand / week spoelt.

Welke voorbereidingen moet je treffen voor een behandeling met ialuril?

Plas zo veel mogelijk uit. Ga op je rug liggen en ontspan. Het gebied van inbrengen moet eerst gedesinfecteerd worden.

Welke benodigdheden heb je nodig voor een behandeling met ialuril

Geen bijzondere benodigdheden ; een verpakking ialuril en de ialuadapter of een katheter

Zijn er bijwerkingen na een behandeling met ialuril?

Er zijn bijna geen geen bijwerkingen gemeld op ialuril . Soms hebben patienten bij de eerste toedieningen een licht branderig gevoel in de blaas. Dat is van voorbijgaande aard. [Zie Bijsluiter]

Wanneer mag je een behandeling met ialuril niet krijgen?

Wanneer je allergisch bent voor een van de stoffen die in ialuril zitten.

 

Hoe lang moet de vloeistof ialuril in mijn blaas blijven na toediening?

Het liefst een half uur. Langer mag ook.

Wie doet de behandeling met ialuril?

Je kunt zelf, b.v. met hulp van je eventuele partner ialuril toepassen. Wanneer je dit lastig vindt kan ook een verpleegkundige op de urologie afdeling in het ziekenhuis, de huisarts of een verpleegkundige in de thuiszorg helpen.

Kun je een behandeling met ialuril uiteindelijk ook zelf doen?

Na een goede instructie door een urologie verpleegkundige behandelen veel mensen zichzelf met ialuril, soms geholpen door hun eventuele partner.

Meer informatie over Goodlife

Stel je vragen aan het team van Goodlife.

  • Mail op Info@Goodlifepharma.com
  • Bel ons op 085-0646016

Partners

Bestel Direct

ialuril blaasspoeling is te bestellen bij Goodlife.

Skip to content