MijnBlaasSpoeling.nl

Blogs en informatie

Hoe kies je de juiste blaasspoeling?

Naast ialuril zijn er nog andere blaasspoelingen die worden toegepast. Grofweg zijn er twee soorten blaasspoelingen die worden toegepast. Een niet-antibiotische blaasspoeling o.b.v. lichaamseigen stoffen, zoals ialuril en een antibiotische blaasspoeling b.v. gentamicine. Meestal maak je de keuze voor het type blaasspoeling in overleg met je behandelaar.

Antibiotische blaasspoeling of niet antibiotische blaasspoeling?

Bij hardnekkige en veel voorkomende blaasontstekingen kan er gekozen worden om de blaas te spoelen met een vloeibare antibiotica zoals gentamicine. Antibiotische blaasspoelingen doden de bacteriën in de blaas en de plasbuis. Het wordt meestal meerdere keren per week in de blaas gebracht met een katheter.

Een niet antibiotische blaasspoeling bevat moleculen die GAG’s heten. Dit zijn bijvoorbeeld hyaluronzuur en chondroïtinesulfaat. Deze stoffen komen van nature voor in het lichaam van de mens. Van beide stoffen is aangetoond dat zij belangrijk zijn bij de bescherming van de blaaswand tegen schadelijke indringers. Ze herstellen als het ware de beschermende slijmlaag op het slijmvlies [1,2,3,4]. Een niet antibiotische blaasspoeling wordt in de blaas gebracht met ialuadapter® of een katheter. Dit is meestal in de startfase één keer per week en later één keer per maand. In overleg met de arts/continentieverpleegkundige kun je dit zelf leren.

ialuril versus andere niet antibiotische blaasspoelingen

Vergeleken met andere niet antibiotische blaasspoelingen bevat ialuril de hoogste concentratie werkzame stof. ialuril bevat 16 microgram hyaluronzuur per milliliter en 20 microgram chondroïtinesulfaat per milliliter. Andere producten bevatten niet dezelfde combinatie van stoffen en daarnaast is de hoeveelheid werkzame stof per milliliter aanzienlijk lager. Op het oog is dit niet zichtbaar, omdat de hoeveelheid vloeistof in de voorgevulde spuit vergelijkbaar oogt [Zie Referenties]

Het is dus altijd belangrijk om te kijken hoeveel werkzame stof een blaasspoeling bevat.

Bestel ialuril

Blaasspoeling

Wanneer we jouw bestelling hebben ontvangen gaan we direct aan de slag. Je hebt ialuril binnen een week in huis, maar vaak al de volgende dag. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang is een verpakking ialuril houdbaar?

Een verpakking ialuril is na productie 3 jaar houdbaar. Op de zijkant van de verpakking staat een zandlopertje met daarachter een jaar en maand. Je kunt deze ialuril verpakking gebruiken tot de laatste dag van deze maand.

Wanneer kun je effect merken?

Je merkt het effect na verloop van tijd. Hoe snel hangt af van jouw lichaam, de doseerhoogte en het aantal keren dat je per maand / week spoelt.

Welke voorbereidingen moet je treffen voor een behandeling met ialuril?

Plas zo veel mogelijk uit. Ga op je rug liggen en ontspan. Het gebied van inbrengen moet eerst gedesinfecteerd worden.

Welke benodigdheden heb je nodig voor een behandeling met ialuril

Geen bijzondere benodigdheden ; een verpakking ialuril en de ialuadapter of een katheter

Zijn er bijwerkingen na een behandeling met ialuril?

Er zijn bijna geen geen bijwerkingen gemeld op ialuril . Soms hebben patienten bij de eerste toedieningen een licht branderig gevoel in de blaas. Dat is van voorbijgaande aard. [Zie Bijsluiter]

Wanneer mag je een behandeling met ialuril niet krijgen?

Wanneer je allergisch bent voor een van de stoffen die in ialuril zitten.

 

Hoe lang moet de vloeistof ialuril in mijn blaas blijven na toediening?

Het liefst een half uur. Langer mag ook.

Wie doet de behandeling met ialuril?

Je kunt zelf, b.v. met hulp van je eventuele partner ialuril toepassen. Wanneer je dit lastig vindt kan ook een verpleegkundige op de urologie afdeling in het ziekenhuis, de huisarts of een verpleegkundige in de thuiszorg helpen.

Kun je een behandeling met ialuril uiteindelijk ook zelf doen?

Na een goede instructie door een urologie verpleegkundige behandelen veel mensen zichzelf met ialuril, soms geholpen door hun eventuele partner.

Meer informatie over Goodlife

Stel je vragen aan het team van Goodlife.

  • Mail op Info@Goodlifepharma.com
  • Bel ons op 085-0646016

Partners

Bestel Direct

ialuril blaasspoeling is te bestellen bij Goodlife.

Skip to content