MijnBlaasSpoeling.nl

Blogs en informatie

Ialuadapter® of een katheter?

Wat is ialuadapter®

ialuadapter® is een luer-lock opzetstukje van zachte kunststof dat 7 mm in de opening van de plasbuis wordt geplaatst. Een kleine zachte ronding zorgt ervoor dat de ialuadapter niet te ver naar binnen gaat.

Wat is een katheter?

Er zijn verschillende soorten katheters die allemaal een eigen functie hebben. Naast de ialuadapter® kan ialuril ook worden toegediend met een blaaskatheter. Een blaaskatheter is een soepele, holle slang waardoor de urine uit de blaas kan lopen. De katheter wordt bij toediening van ialuril meestal via de plasbuis in de blaas geplaatst. Het belangrijkste verschil tussen ialuadapter® en een katheter is dat de ialuadapter® maar een klein stukje in de plasbuis hoeft te worden aangebracht en een katheter door de hele plasbuis naar de blaas loopt [5].

Het inbrengen van een gewone katheter is vaak pijnlijk. Vooral wanneer de plasbuis zelf ook ontstoken is. Daarnaast is er bij het inbrengen van een gewone katheter altijd een risico dat er een bacteriële infectie wordt veroorzaakt. Ook wordt een katheter meestal ingebracht door een zorgverlener.

De ialuadapter® daarentegen kan ook door jou als gebruiker zelf of door iemand in je omgeving worden aangebracht. Wel zo prettig. De ervaring leert dat de meeste patiënten (75%) goed geholpen kunnen worden met ialuadapter®. Gebruikers ervaren minder pijn en vinden het vaak gemakkelijker dan het inbrengen van een katheter.1

De ialuadapter® is dus echt ontworpen voor het comfort van de gebruiker.

ialuadapter® gebruikers moeten goed kunnen uitplassen en kunnen ontspannen. Er is sprake van een leercurve. Meestal gaat het in één keer goed en heel soms na 3 pogingen. Wil je meer informatie? Download de folder over ialuril en de toediening met ialuadapter®.

Bestel ialuril

Blaasspoeling

Wanneer we jouw bestelling hebben ontvangen gaan we direct aan de slag. Je hebt ialuril binnen een week in huis, maar vaak al de volgende dag. 

Veelgestelde vragen

Een verpakking ialuril is na productie 3 jaar houdbaar. Op de zijkant van de verpakking staat een zandlopertje met daarachter een jaar en maand. Je kunt deze ialuril verpakking gebruiken tot de laatste dag van deze maand.

Je merkt het effect na verloop van tijd. Hoe snel hangt af van jouw lichaam, de doseerhoogte en het aantal keren dat je per maand / week spoelt.

Plas zo veel mogelijk uit. Ga op je rug liggen en ontspan. Het gebied van inbrengen moet eerst gedesinfecteerd worden.

Geen bijzondere benodigdheden ; een verpakking ialuril en de ialuadapter of een katheter

Er zijn bijna geen geen bijwerkingen gemeld op ialuril . Soms hebben patienten bij de eerste toedieningen een licht branderig gevoel in de blaas. Dat is van voorbijgaande aard. [Zie Bijsluiter]

Wanneer je allergisch bent voor een van de stoffen die in ialuril zitten.

 

Het liefst een half uur. Langer mag ook.

Je kunt zelf, b.v. met hulp van je eventuele partner ialuril toepassen. Wanneer je dit lastig vindt kan ook een verpleegkundige op de urologie afdeling in het ziekenhuis, de huisarts of een verpleegkundige in de thuiszorg helpen.

Na een goede instructie door een urologie verpleegkundige behandelen veel mensen zichzelf met ialuril, soms geholpen door hun eventuele partner.

Meer informatie over Goodlife

Stel je vragen aan het team van Goodlife.

  • Mail op Info@Goodlifepharma.com
  • Bel ons op 085-0646016

Partners

Bestel Direct

ialuril blaasspoeling is te bestellen bij Goodlife.

Skip to content