MijnBlaasSpoeling.nl

Over ialuril Blaasspoeling

Meer informatie over ialuril blaasspoeling

Wanneer gebruik je ialuril blaasspoeling?

ialuril (spreek uit als “jaaluril”) blaasspoeling kan een oplossing bieden bij chronische blaasklachten, zoals terugkerende blaasontstekingen en interstitiële cystitis (blaaspijnsyndroom). Vaak is de GAG-laag (glycosaminoglycaan laag) van de blaas bij deze aandoeningen beschadigd.

Hoe werkt ialuril blaasspoeling?

ialuril herstelt (tijdelijk) de GAG-laag van de blaas, waardoor agressieve stoffen uit de urine niet meer het weefsel van de blaas kunnen binnendringen. Klachten zoals pijn en aandrang om te plassen worden weggenomen of verminderd. [30] De binnenkant van de blaas is bekleed met de GAG-laag. Dit is een ondoordringbare laag die de blaaswand beschermt tegen agressieve of irriterende stoffen. De GAG-laag bestaat onder andere uit hyaluronzuur en chondroïtine. Bij terugkerende blaasontstekingen en het blaaspijnsyndroom is de GAG-laag vaak beschadigd, waardoor schadelijke stoffen vanuit de urine de blaaswand kunnen binnendringen en nare klachten kunnen veroorzaken. ialuril is een blaasvloeistof die bestaat uit een combinatie van hoge doseringen hyaluronzuur en chondroïtinesulfaat. Dit zijn lichaamseigen stoffen die van nature in de GAG-laag voorkomen en bijdragen aan het herstel van de blaaswand [3].

Hoe wordt ialuril blaasspoeling toegediend?

ialuril wordt direct in de blaas gebracht middels een voorgevulde spuit. Deze wordt aangesloten op de Ialuadapter® of een katheter. Hierdoor kan ialuril ter plaatse (lokaal) haar werk doen. Studies laten zien dat de vervelende klachten na gebruik van ialuril afnemen [6 t/m 29].

Waarin verschilt ialuril van andere blaasspoelingen?

ialuril is een combinatieproduct van hyaluronzuur en chondroïtinesulfaat in hoge doseringen. Dit betekent dat ialuril veel meer werkzame stoffen bevat dan andere niet-antibiotische blaasspoelingen [Zie Referenties]. Zo ben je er altijd zeker van dat de dosering voldoende is. ialuril is daarnaast ook het enige product dat calciumchloride bevat voor een betere binding aan het blaasweefsel. Studies laten zien dat de combinatie van deze drie werkzame stoffen beter werkt dan de stoffen apart.

Wat kan ialuril blaasspoeling voor mij betekenen?

Gebruik van ialuril kan het volgende betekenen voor jouw klachten:
 • Wegnemen of verminderen van de constante pijnklachten in de onderbuik, urineleider en blaas.
 • Wegnemen of verminderen van pijn bij het vrijen en plassen.
 • Verminderen van de aandrang om te plassen.
 • Verminderen van de kans op terugkerende blaasontstekingen

Heeft ialuril bijwerkingen?

ialuril is een medisch hulpmiddel en wordt al meer dan 15 jaar gebruikt. Erge bijwerkingen komen niet voor. Soms kunnen gebruikers bij de eerste blaasspoeling een branderig gevoel ervaren, maar dit is meestal snel voorbij. Bij een allergie voor één van de bestanddelen kan ialuril niet gebruikt worden. [Zie Bijsluiter].

Hoe vaak moet ik ialuril gebruiken?

Het schema hangt af van de ernst van de aandoening en de ervaring van de arts die jou behandelt. Wanneer je met ialuril start, wordt meestal begonnen met één spoeling per week gedurende een periode van vier weken. Na de eerste vier weken wordt afgebouwd naar één spoeling per twee weken gedurende een periode van vier weken. Vervolgens kan je afbouwen naar één spoeling per maand als onderhoudsbehandeling. In persoonlijke gevallen wordt op advies van een arts of verpleegkundige soms een ander doseerschema gebruik[Zie Bijsluiter].

Toediening van ialuril blaasspoeling

ialuril® blaasspoeling heeft een standaard doseerschema wat doorgaans wordt toegepast volgens het onderstaande schema.

In persoonlijke gevallen wordt op advies van een arts of verpleegkundige soms een ander doseerschema gebruikt. Wanneer u de spoeling eens per maand gebruikt, gebruikt u het totdat er sprake is van een stabiel herstel. 

[Zie bijsluiter Ialruil] 

In de folder over ialuril® staat een uitgebreide toedieningsinstructie. Deze vind je hier.

Onderstaande tips kunnen helpen bij de toediening van ialuril®

 • Zorg dat de blaas leeg is
 • Bij vrouwen kan het helpen om het bekken te ontspannen door de voetzolen plat tegen elkaar te leggen
 • Blijf na de toediening even liggen (liefst 30 minuten) zodat de vloeistof goed in de blaas blijft
 • Geef niet op. In het begin is het even zoeken naar de juiste hoek. Een andere houding aannemen of een nieuwe hoek zoeken kan helpen.

Toediening van ialuril® blaasspoeling

ialuril® blaasspoeling heeft een standaard doseerschema wat doorgaans wordt toegepast volgens het onderstaande schema.

In persoonlijke gevallen wordt op advies van een arts of verpleegkundige soms een ander doseerschema gebruikt. Wanneer je de spoeling eens per maand gebruikt, gebruik je deze totdat er sprake is van een stabiel herstel.

[Zie bijsluiter ialuril] 

In de folder over ialuril® staat een uitgebreide toedieningsinstructie. Deze vind je hier.

Onderstaande tips kunnen helpen bij de toediening van ialuril®

 • Zorg dat de blaas leeg is
 • Bij vrouwen kan het helpen om het bekken te ontspannen door de voetzolen plat tegen elkaar te leggen
 • Blijf na de toediening even liggen (liefst 30 minuten) zodat de vloeistof goed in de blaas blijft
 • Geef niet op. In het begin is het even zoeken naar de juiste hoek. Een andere houding aannemen of een nieuwe hoek zoeken kan helpen.

Wil je meer weten over ialuril blaasspoeling, neem dan contact op via het contactformulier. We staan klaar voor al jouw vragen.

Heb je meer vragen over blaasspoelingen?

Veelgestelde vragen

 • Een verpakking ialuril is na productie 3 jaar houdbaar. Op de zijkant van de verpakking staat een zandlopertje met daarachter een jaar en maand. Je kunt deze ialuril verpakking gebruiken tot de laatste dag van deze maand.

 • Je merkt het effect na verloop van tijd. Hoe snel dit gaat hangt af van jouw lichaam, de dosering en het aantal keren dat je per maand/week spoelt.

 • Probeer zo veel mogelijk uit te plassen. Ga op je rug liggen en ontspan. Het gebied waar je het inbrengt, moet eerst gedesinfecteerd worden.

 • Je hebt geen bijzondere benodigdheden nodig, alleen een verpakking ialuril en de Ialuadapter of een katheter.

Er zijn bijna geen bijwerkingen gemeld bij ialuril. Soms ervaren patiënten bij de eerste toediening een licht branderig gevoel in de blaas, maar dit is van voorbijgaande aard.

Je mag geen behandeling met ialuril krijgen als je allergisch bent voor een van de stoffen die erin zitten.

Het liefst een half uur, maar langer mag ook.

Je kunt dit zelf doen, bijvoorbeeld met hulp van je eventuele partner. Als je het lastig vindt, kan een verpleegkundige op de urologieafdeling in het ziekenhuis, de huisarts of een verpleegkundige in de thuiszorg ook helpen

Na een goede instructie door een urologieverpleegkundige behandelen veel mensen zichzelf met ialuril, soms met hulp van hun partner.

Meer informatie over Goodlife

Stel je vragen aan het team van Goodlife.

 • Mail op Info@Goodlifepharma.com
 • Bel ons op 085-0646016

Partners

Skip to content